Για Υγιείς Σχέσεις Οι Μόνοι Υπεύθυνοι Είμαστε Εμείς..

Email Newsletter

Subscribe to our monthly email newsletter to stay up to date with the latest news, articles and stories:


Στις μέρες μας δυστυχώς δεν έχουμε όλοι τις πιο υγιείς σχέσεις, ή τις πιο ιδανικές σχέσεις ή τις σχέσεις που εμείς επιθυμούμε να έχουμε.

Όταν λέμε για σχέσεις δεν σημαίνει απαραίτητα πώς πάντα αναφερόμαστε σε ερωτικές σχέσεις, ή σχέσεις συντρόφων/ συζύγων, στην καθημερινότητα μας υπάρχουν πολλές μορφές σχέσεων όπως αδερφικές, συζηγικές, συντροφικές, ερωτικές, οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές, κοινωνικές όπως και πολλές άλλες.

Σχέσεις είναι όλες οι μορφές που δύο ή περισσότερα άτομα παίρνουμε στήριξη ο ένας από τον άλλο.

Τι είναι όμως αλήθεια μια Υγιές Σχέση? και πως μπορούμε να την δημιουργήσουμε.?

Θα έχετε δει και εσείς πως συνήθως τα άτομα που μας αντιμετωπίζουν άσχημα και μας κριτικάρουν αρνητικά σε ότι εμείς κάνουμε ή επιλέγουμε δυστυχώς είναι τα πιο κοντινά μας άτομα, και εμείς ανεχόμαστε αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές ενώ από κάποιο άγνωστο δεν θα τις αποδεχόμασταν ποτέ. Γιατί τις ανεχόμαστε.? και πάνω από όλα γιατί τις επιτρέπουμε.?

Μια υγιείς σχέση είναι όταν αισθανόμαστε ανεξάρτητοι, εκφράζοντας τις επιθυμίες μας και τα πιστεύω μας χωρίς να φοβόμαστε να εκφραστούμε ή να σκεφτόμαστε πως θα κριθούμε αρνητικά από τους άλλους, και όταν μαθαίνουμε να επικοινωνούμε σωστά.

Θα πρέπει να μάθουμε να επιλέγουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε γύρω μας.

Πρέπει να θέτουμε τα δικά μας προσωπικά όρια (για τον καθένα είναι διαφορετικά)

Πρέπει να ζητάμε αυτό που θέλουμε και να μην περιμένουμε από τους άλλους να το μαντέψουν αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Να είμαστε πάντα ο Εαυτός μας και να μην προσποιούμαστε κάτι άλλο που δεν είμαστε απλά για να γινόμαστε αποδεκτοί, γιατί αυτό το ψεύτικο προφίλ που θα χτίζεται γύρω μας θα γίνεται μια θηλιά στο λαιμό μας που θα μας πνίγει όλο και πιο πολύ. Είναι πιο καλά να Είμαστε ο εαυτός μας και ας μην αρέσουμε σε όλους άλλωστε είναι αδύνατον να αρέσουμε σε όλους.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται αλλά τις Υγιές σχέσεις τις δημιουργούμε ΕΜΕΙΣ, μόνο εμείς με το να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός και να επενδύουμε στις σχέσεις μας καθημερινά με αγάπη σεβασμό κατανόηση και χωρίς κριτική για τις επιλογές του άλλου ατόμου, και βάζοντας πάντα τα δικά μας όρια, χωρίς να τα αποδεχόμαστε και να καταπιεζόμαστε, και γνωρίζοντας τι θέλουμε και τι αναμένουμε από την κάθε σχέση ξεχωριστά. Όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει πρώτα να δουλέψουμε και να γνωρίσουμε ΕΜΑΣ δηλαδή τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε για να βελτιωθούν όλα γύρω μας, άλλωστε η ΑΥΤΟΓΝΩΣΊΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΔΙΑ ΒΊΟΥ.