Το Γέλιο είναι Υγεία… Είναι ένα ανεκμετάλλευτο φυσικό αγχολυτικό…  

Email Newsletter

Subscribe to our monthly email newsletter to stay up to date with the latest news, articles and stories:


Εσείς γελάτε όσο συχνά χρειάζεται?

Το Γέλιο είναι Υγεία, είναι ένα φυσικό αγχολυτικό, εσείς αλήθεια γιατί το αφήνετε ανεκμετάλλευτο.?

Βάσει επιστημονικών ερευνών το Γέλιο έχει αποδειχθεί πως κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά κάνει και μεγαλύτερο καλό αν το εντάξουμε σε ένα πιο σωστό και ισορροπημένο καθημερινό πρόγραμμα με γυμναστική και υγιεινή διατροφή, τα οφέλη για την υγεία μας θα είναι αμέτρητα, και ανεκτίμητα.

Τα οφέλη του Γέλιου είναι τόσα πολλά για το σώμα μας αλλά και για την ψυχολογία μας, που όμως δεν φαίνεται να τα εκμεταλλευόμαστε προς όφελος μας, αφού πλέον στις μέρες μας το γέλιο χάνετε από τις ζωές μας όλο και πιο πολύ, αφού οι ρυθμοί που καλούμαστε να ακολουθήσουμε καθημερινά μας ωθούν σε εσωστρέφεια, σοβαροφάνεια και άγχος, θα πρέπει να θυμόμαστε πως όταν γελάμε οι πνεύμονες μας γεμίζουν με οξυγόνο που καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς σαν αποτέλεσμα να γυμνάζονται ήπια οι μύες μας.

Σαν άνθρωποι πλέον ΔΕΝ έχουμε χρόνο για να γελάσουμε, να περάσουμε καλά και να χαλαρώσουμε, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το υπερβολικό άγχος, στρες και πίεση, οπότε με το να γελάνε μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης και της επινεφρίνης, των ορμονών που δημιουργούνται όταν αγχωνόμαστε…

Όπως λέει και ο Αμερικανός ακτιβιστής Michael Pritchard «Δε σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς».

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως το γέλιο δρα ευεργετικά στην ζωή μας, και μας βοηθά σε πολλά σημεία:

Εκτόνωση

Ευχάριστη διάθεση

Αποβολή Στρες

Αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Έχει αντιαγχωτική δράση (Δίνει στο σώμα τη δυνατότητα να απελευθερώσει την ένταση και να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν στρες)

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και πολλά πολλά άλλα

Για αυτό μέσα από τα workshops Γέλιου προσπαθούμε να βγάλουμε ένα ακατάπαυστο και αβίαστο γέλιο κάνοντας υπενθύμιση στον εσωτερικό μας εαυτό πόσο σημαντικό είναι το να ΓΕΛΑΜΕ ‘ΆΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΓΈΛΙΟ ΕΊΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΌ’ .